Kjempeflott innsats av Otrautøverne i junior NM

Postet av Olav Magne Tveitå den 26. Aug 2019

 

Vi endte opp med 1 sølvmedalje og 6 topp 8 plasseringer i mesterskapet.

Emelia Tveitå slo an tonen på fredag med ny pers utendørs i kule med 11,63m, noe som holdt til en 5.plass. Lørdagen ble det 4.plass med 37,89m i spyd. Samme plassering ble det også i diskos med 34,45m. Hun er definitivt klar for å ta steget opp på pallen i alle de tre kastøvelsene. Unni Tveitå hadde en god og jevn diskoskonkurranse med 33,64m som holdt til en 7. plass. Hennes personlige rekord ville holdt til bronsemedalje, men så er det ikke alltid så lett å få fullklaff akkurat når det gjelder. Men det er gøy å vite at potensialet er der. I lengde ble det ikke noen klaff med 4,77m, et godt stykke bak årsbeste på 5,22m.

Mathias Bredesen løp 100m på 11,65 i lett motvind i forsøket. I denne omgangen holdt det ikke til videre avansement, men han var faktisk nest beste 16-åring i konkurransen. Han slo blant annet fjorårets UM-mester Knut Werge Olsen med noen hundredeler. Det er et oppsiktsvekkende resultat i debutantåret. På 200m ble det ny personlig rekord med 23,86s. Etter en forrykende sving der han lå på 2.plass så tok kreftene litt slutt de siste 50m. Men tenk hva det kan bli med en god treningsvinter! Mathias har gode gener for sprint og nå handler det om å utvikle talentet hans.

Aanund Tveitå åpnet fredagen med 6,60m og nest beste resultat i lengdekvalifiseringen. Dette var jo et kjemperesultat for hans del. Vi visste at nivået ville stige i finalen og at medaljene trolig var utenfor rekkevidde. Han forbedret seg faktisk i finalen og fikk der opp 6,64m. Det holdt til 5.plass og var en forbedring av persen med 24cm. Resultatet var norsk årsbeste i 16-års klassen.  I stavfinalen gikk det også bra. Han hadde litt plunder på de første høydene, men kom seg over 3,90 i siste forsøk og fikk da ny pers. Drømmegrensen 4m tok han allerede i første forsøk. Dermed har han perset med en halv meter i år! Treneren valgte å la han stå over resten av konkurransen da han hadde hatt to veldig tøffe lengdekonkurranser dagen før. Det var nok heller ikke noe særlig mer inne. Men resultatet holdt til en flott 8.plass og han var nest best av de jevngamle. I kule satte han «kronen på verket» med en gledelig sølvmedalje med 15.05m.

Våre utøvere kan konkurrere i junior-NM enda i 2-3 år og har forhåpentlig mer i vente. Om 2 uker er det UM på Jessheim og da skal de konkurrere i sine egne aldersklasser. Troppen blir da utvidet med Anette Tveitå som har kvalifisert seg til dette mesterskapet i 4 øvelser.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Siste fra Olav Magne Tveitå