Flotte resultater av Otra IL i NM

Postet av Olav Magne Tveitå den 3. Feb 2020

Det var en spent gjeng som reiste til sitt første NM for senior. Mesterskapet gikk i Bærum og Aanund Tveitå, Mathias Bredesen og Emelia Tveitå skulle vise at høstens trening hadde gitt resultater. I og med at de alle er 16 og 17 år gamle, så var det først og fremst for å få en forsmak på NM for senior. Det er et høydepunkt for de fleste norske utøvere under innendørssesongen.

Lørdagen startet fantastisk for guttene på 60m. Mathias kom i første heat og perset med 12/100sek til 7,27sek. Det holdt til en 5.plass i konkurranse med flere av de raskeste i Norge. I heat 7 var det Aanund sin tur. Aanund gjorde det like bra ut fra sine forutsetninger og perset like godt med 12/100 sek også han. Han fikk tiden 7,30sek. Totalt ble Mathias nr 30 og Aanund nr 32. De løp seg inn på 3. og 4.plass på Norgesstatistikken i sin årsklasse med dette! Vi har altså to av de raskeste 16-åringene i Norge i klubben vår. Ellers var det stas at en annen sørlending gikk helt til topps. Even Meinseth fra Grimstad løp inn til 6,83sek og gull!

Emelia Tveitå hadde hatt veldig gode treninger inn mot mesterskapet i kule. Om hun overgikk seg selv lite grann, så kunne faktisk en medalje være innen rekkevidde. Oppvarmingen var variabel, men et par veldig lange kast viste at potensialet var der. I konkurransen uteble dessverre kjempetreffet, men 11,99 og 5.plass var absolutt godkjent. Persen på 12,34 fra forrige helg fikk bestå.

På søndagen var det tid for en av Aanund sine beste øvelser, nemlig lengde. Den «dårlige vinteren» har gitt oss i friidrettsgruppa fantastiske forhold til forberedelser. De mange lengdehoppene i små varmegrader ute på den flotte banen vår skulle forhåpentligvis betale seg. Feltet var etter norske forhold stjernespekket med bl.a. nybakt Norgesrekordholder Ingar Kiplesund blant deltagerne. Han hoppet 8,10m i sommer og slettet dermed Kristen Fløgstad sin legendariske rekord. Aanund var den desidert yngste deltageren.

For å komme til finaleomgangen blant de 8 beste visste han at han måtte opp mot sitt aller beste. Han knallet til med 6,66m og pers med 2cm allerede i innledende hopp. Med det var trolig finalen sikret og han kunne virkelig slippe seg løs. I neste hopp ble det også 6,66m. I dette hoppet var han imidlertid ikke inne på planken og dermed viste han potensial til å hoppe opp mot 6,90m! Følgelig kuttet han tilløpet sitt med 10cm og håpte på perfekt planketreff.  Han traff planken, men kom for mye bakpå i satsen. Dermed fikk han ikke med seg farta ut i svevet og hoppet målte 6.60m. Når iveren blir for stor, er det ikke alltid teknikken henger med. I 4.omgang forbedret han igjen sin pers til 6.68m, men han følte det var mer å gå på.

Hva skulle til for å få vist fram potensialet han hadde indikert i sitt 2. hopp? Svaret ble mer energi og han fikk med publikum til å klappe seg i gang. Det svarte seg umiddelbart og han gikk opp til hele 6,79m. Dermed lå han likt med 5.plassen som ble holdt av sogningen Holmberg, men han hadde dårligere andrehopp. I siste omgang var han nødt til å få fullklaff for å komme seg opp på 5.plassen. Nå hadde han alt å vinne. I ren eufori fikk han igjen i gang taktfast klapping fra tribunen. Nå var også speakeren med på laget. Aanund fikk til en meget god akselerasjon inn mot planken og med tyngden godt plassert over satsfoten fikk han en kjempetreff. Han fikk både god høyde og god fart med seg ut i gropa og landet på 6,87m. Det var et av de beste hoppene innendørs av en 16-åring gjennom tidene. Konkurransen ble vunnet av Ingar Kiplesund fra Trondheim med 7,47m – ingen avskrekkende avstand for en 16-åring som bare seg mulighetene! Sommerens EM i mangekamp for U18 i Rieti, Italia er det store målet for sesongen.

Friidrettsgruppa takker sine nye sponsorer EES, Setesdal bilruter, Europris, Kiwi og Odde sagbruk for støtten gjennom året. En flott mesterskapsstøtte fra hovedlaget i Otra IL kommer selvsagt også godt med. Vi er priviligerte!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.