Otra IL i støtet!

Postet av Friidrett den 6. Sep 2021

Under UM i friidrett i Trondheim i helgen gikk Otra IL sine utøvere til topps  i kule for både jenter 17 ved Anette Tveitå og i jenter 18/19 ved søsteren Emelia Tveitå.

Ei stolt Anette Tveitå med gullmedaljen

 

Anette hadde nok etter fjorårets bronsemedalje forhåpninger om medalje også i år. Men at hun så til de grader skulle feste grepet om konkurransen kom overraskende på både henne og de andre. Med 12,25m og flott ny personlig rekord kunne hun la jubelen ljome ut over det flotte friidrettsanlegget omkranset av Nidelva og historiske bygninger, bare noen steinkast fra sentrum. Endelig kunne også Anette titulere seg Ungdomsmester! Under spydkonkurransen kom hun dessverre ned på jorda igjen. Med en 4.plass etter 5 omganger på 31,39m fikk hun opp et kjempekast i siste omgang. Lengdemessig holdt det til medalje, men dommeren mente spydet landet flatt og kjente kastet ugyldig. Dessverre tok nok dommeren feil i dette tilfellet, men det var ikke nok til å ødelegge gleden fra dagen før!

Den eldre søsteren Emelia gikk for en måneds tid siden overraskende helt til topps i kule under junior NM på Askøy med suveren ny personlig rekord på 13.01m. Under UM var hun dermed favoritt og innfridde uten helt å prestere sitt ypperste. Resultatet på 12.04m var en knapp meter svakere enn sist, men overgangen til en ny undervisningssituasjon og farmasistudier i Bergen har nok kostet litt. I diskos ble det sølv, men også her var nok prestasjonen noe under pari. Men det viktigste var kampen om medaljene og der fikk hun best mulig utbytte i forhold til potensialet. Til helgen er hun en av favorittene til medalje i kule under NM senior i Kristiansand, men må nok da heve seg igjen. Det er nok også planen!

17-åringen Aanund Tveitå hadde siktet seg inn på lengdekonkurransen med håp om edel medalje i gutter 18/19. Aanund hadde nylig fått nye hoppsko fra Nike og måtte endre tilløpet sitt overraskende mye på grunn av dette. Steglengden økte plutselig med ca 4cm. Han startet opp med ny pers 7,15m allerede i første omgang. I 3.omgang fikk han opp et fantastisk hopp, men dessverre var det et par cm dødt. Noen mente det var over 7,40m. I mellomtiden hadde konkurrenten Abraham Sandvin Vogelsang fra Koll perset med 14 cm til 7,37m. 

Aanund økte til 7,22m i 4. omgang. Med god hjelp av høy stemning fra tribunen fikk han i 5.omgang opp sterke 7,33m og pers med 30cm, men planketreffet var ikke det beste. Spenningen var stor foran siste omgang, men da var lufta gått litt ut av ballongen og han måtte nøye seg med 7,18m. Til tross for sølvmedalje hadde han all grunn til å være fornøyd. Resultatet var fantastisk og bedre enn han hadde forventet. Det var tross alt bare 9 cm fra mesterskapsrekorden. Den holdes for øvrig av ikke helt ukjente Karsten Warholm. I kule og diskos rasket tikjemperen med seg 2 bronsemedaljer, men det var lengdekonkurransen som var det store denne helgen. Lengdekonkurransen ble også betegnet som et av høydepunktene under mesterskapet. Bronsemedaljen gikk på sterke 7,14m.

Arkivbilde
fv. Lise Hornnes, Aanund Tveitå, Anette Tveitå, Unni Tveitå og Emelia Tveitå

 

Sindre Fidje Andersen oppnådde 11,54 på 100m, 2 hundredeler bak pers. Også det et godt resultat, men det holdt dessverre ikke til semifinale. Det var svært kaldt på morgenkvisten og de som kvalifiserte seg videre løp stort sett en del raskere utover dagen. Det blir nye sjanser neste år.

15-årige Emma Thorkildsen deltok for første gang i UM og startet faktisk først opp med friidrett på forsommeren. Hun kvalifiserte seg med et nødskrik til UM med 13,62 sek på 100m ,bare 3 cm under kvalifiseringskravet. Til tross for en noe uheldig start perset hun seg til 13,53 sek. På 200m hadde hun bestemt seg for å revansjere starten, noe hun også gjorde til gagns. Hun perset med nærmere et sekund til 27,90 sek og er dermed den 18. beste på 200m i Norge for klasse 15 år –kun etter et par måneder med spesialtrening i friidrett! Det lover det beste for fremtiden.

I sum ble det 2 gull, 2 sølv og 2 bronse til Otra IL. Vi må si oss fornøyde med det!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.